L’Ajuntament ha anunciat que s’ampliaran les activitats i la participació dels ciutadans i ciutadanes dels Pallaresos

«Ho tornarem a fer, i encara la farem més grossa». Amb aquesta expressiva frase, l’alcalde dels Pallaresos, Xavier Marcos, ha anunciat avui que el consistori organitzarà enguany les II Jornades Modernistes del Camp de Tarragona. Els Pallaresos 1900. Les primeres jornades van suposar «un èxit rotund, un èxit que sincerament no esperàvem que fos tan gran».
Les Jornades tindran lloc els dies 4, 5 i 6 de novembre. L’Ajuntament ha presentat avui el cartell de les mateixes i ha anunciat que s’ampliaran les activitats i la participació dels ciutadans i ciutadanes dels Pallaresos. «L’any passat vam tenir una bona presència de gent del poble que es va implicar en les Jornades. Doncs bé, enguany la multiplicarem de forma molt notable», ha assegurat al seu torn el regidor de Cultura, Samuel Urbano, que ha destacat que es vol que les entitats de la vila tinguin un destacat protagonisme. Al seu torn, l’alcalde ha anunciat que s’ampliarà el nombre de carrers i número de fires i augmentarà la qualitat del mercat d’artesans.

Es tracta de consolidar unes Jornades que han situat Els Pallaresos com a referent nacional del modernisme i de la figura de l’arquitecte Josep Maria Jujol, que hi va fer obres molt destacades i que figuren al annals de la història de l’arquitectura i de l’art, on hi ha la seu de l’Arxiu Jujol i on el genial arquitecte està enterrat al seu cementiri.

Les Jornades tindran de nou el recreador Elies Torres un dels vèrtexs de l’organització, junt a l’experta en art modernista i restauradora Àngels Creus. Aquesta ha afirmat que Els Pallaresos ha entrat a formar part «per la porta gran» de la Ruta Europea del Modernisme. «Un dels objectius de les Jornades Modernistes és situar als Pallaresos a l’agenda internacional del Modernisme», ha afegit.

En 2021, les Jornades Modernistes es van dedicar a l’any 1918, data en què Jujol va coronar la famosa Casa Bofarull instal·lant-hi l’àngel-penell. Enguany, les Jornades Modernistes es dedicaran a l’any 1920, que és quan Jujol va iniciar una segona gran rehabilitació feta al municipi, Ca l’Andreu, situada davant de l’església. El títol de les Jornades d’enguany serà ‘1920, un any de canvis’. Les Jornades donaran el valor que es mereix a aquest edifici tan notable, però poc conegut, ha subratllat Elies Torres.

Altres Notícies

veure-les totes