Tot i que encara estem a les acaballes del mes d’agost, l’equip tècnic de ELS PALLARESOS 1900 segueix un calendari de feina escrupolós per aconseguir tenir-ho tot preparat per a finals de setembre. Un final de setembre on s’iniciarà el cicle de conferències modernistes que s’allargaran fins a principis de novembre. Cicle previ al cap de setmana del 4, 5 i 6 de novembre, on el poble obrirà les seves portes a totes aquelles persones que vulguin novament submergir-se als principis del segle XX, concretament enguany en l’any 1920.

L’edició de 2021, la primera, va suposar un esclatant èxit de públic, tant en les cinc conferències prèvies celebrades abans de les jornades de recreació com en el cap de setmana de novembre, on van tenir lloc tots els actes concentrats en dos dies i una jornada prèvia inaugural i on es van poder veure 80 figurants vestits d’època desfilant pels carrers de la vila, a més de visites guiades, mercats d’artesans, estands amb propostes modernistes de municipis i empreses del territori, concerts d’època o l’edició i repartiment d’un diari de 1918.

El pianolista català Josep Domènech

De moment ja hem conegut algunes de les novetats i d’alguns dels convidats que vindran enguany en les jornades. Gaudirem d’un dels més reconeguts pianolistes catalans, Josep Domènech, que ens explicarà com funcionaven les pianoles a principis de segle, tot convidant a ballar amb les seves partitures musicals.

Tanmateix, enguany el concert extraordinari del dissabte que es farà al pati de Casa Bofarull anirà dedicat a la celebració del 50è aniversari del naixement del Mestre compositor Josep Gols i Veciana, fill il·lustre dels Pallaresos, aniversari que fou l’any 1920 -any a què es dediquen aquestes Jornades-, i que anirà a càrrec de la Cobla Reus Jove, amb peces del mestre i del moment. Gols ja va ser homenatjat per l’Ajuntament en 2020.

El duel a pistola

Pel que fa a altres novetats destacarem la incorporació de nous tallers com el de ceràmica modernista, el de realització de titelles o el de duel a pistola, entre d’altres que encara estan per confirmar, sense oblidar la repetició dels tasts de vermut o de vins locals.

Els tallers van ser un dels altres èxits de la primera edició, com els de tallers didàctics de trencadís, de pintura, de cuina, de duel d’espases, de vermut i d’escriptura.

Cal no oblidar que per a totes aquelles persones que vulguin participar en les jornades vestides d’època, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament dels Pallaresos organitzarà dos tallers gratuïts els dissabtes 3 i 10 de setembre, d’11 h a 13 h al Centre Jujol, per ensenyar com ens podem vestir d’època de manera elegant, econòmica i sobretot rigorosa.

La modista Ana de la Cruz, una de les grans professionals catalanes que es dedica a confegir vestits, roba i peces de recreació històrica, serà l’encarregada d’impartir els tallers.

Altres Notícies

veure-les totes