A menys de dos mesos de les II Jornades Modernistes del Camp de Tarragona el poble dels Pallaresos ha viscut un cap de setmana frenètic amb la celebració de dues activitats molt destacades. La primera d’elles ha estat la realització del taller de confecció de vestits modernistes, que ha superat llargament les expectatives més optimistes de l’organització tant pel que fa a l’assistència de públic com per la seva qualitat. Pel que fa a la segona, la gravació d’un documental sobre Casa Andreu (1920) que s’emetrà durant els actes centrals de les Jornades, que tindran lloc els propers 4,5 i 6 de novembre.

En primer lloc, la modista professional especialitzada en vestits d’època Ana de la Cruz va protagonitzar dissabte el primer dels dos tallers que realitzarà en aquestes activitats prèvies a l’esclat de les Jornades Modernistes, consistent a mostrar al públic que ho desitgés com s’han de confeccionar els vestits d’època modernista. Uns vestits, tant per home com per dona, que han de seguir les pautes del rigor històric, intentant ser el màxim fidels a l’època modernista.

El públic dels Pallaresos ha respost de manera molt positiva: ‘No esperàvem tanta assistència. Ens ha sorprès molt positivament el gran interès que té la ciutadania dels Pallaresos en les Jornades Modernistes’, han comentat tant el regidor de Cultura, Samuel Urbano, com la pròpia modista.

Diversos participants han destacat que les Jornades ‘van enganxar’ el poble dels Pallaresos des del primer moment i ja volen que siguin un referent pel poble. D’aquesta manera s’entén l’elevada presència de particiants al primer dels tallers. ‘M’agradaria que enguany encara fossin millors que l’any passat i que puguem la gent del poble implicar-nos és extraordinari. Les de l’any passat van ser espectaculars i van donar renom al poble. No havíem tingut mai tanta gent de fora ni tanta repercussió. Les Jornades s’han de mantenir, seran una marca de la vila, una manera de tenir una identitat que ens diferenciï de la resta dels pobles’, afirmava Josep T.P., un dels participants del taller.

El proper taller, dedicat a barrets, complements i pentinats, tindrà lloc dissabte vinent, 10 de setembre, al mateix lloc, el Centre Jujol.

Un documental

Altrament, un grup de recreadors professionals i d’altres recreadors de la pròpia localitat dels Pallaresos van protagonitzar, també dissabte, la gravació d’un documental dins Ca l’Andreu, l’habitatge restaurat per Jujol que serà el protagonista d’aquesta segona edició modernista. El documental que està produït per Ayhe Communication ha estat dirigit pel premiat tarragoní David Aymerich.

Altres Notícies

veure-les totes