Els consistoris de Tarragona i Els Pallaresos acorden col·laborar per promocionar la figura de Josep Maria Jujol

Els Ajuntaments de Tarragona i Els Pallaresos han arribat a un acord de col·laboració mútua per promocionar la figura de l’arquitecte Josep Maria Jujol, nascut a Tarragona i enterrat als Pallaresos, en el marc del Manifest Jujolià que promou el consistori dels Pallaresos i al qual es va adherir l’any passat el consistori tarragoní.

D’entrada, l’Ajuntament de Tarragona estarà present a les II Jornades Divulgació Històrica Modernista Els Pallaresos 1900, que tindran lloc el cap de setmana del 4, 5 i 6 de novembre propers i on es promocionarà el modernisme del Camp de Tarragona i molt especialment el llegat del genial arquitecte Josep Maria Jujol, que va executar una obra trascendental en ambdues localitats.

Els dos consistoris han arribat a un acord de col·laboració mútua per tal de potenciar el llegat de Jujol i donar-li més valor i projecció, en el marc del Manifest Jujolià que l’any passat es va signar al Centre Jujol dels Pallaresos.

El conseller de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament dels Pallaresos, van mantenir una reunió a Tarragona en la qual es va refermar aquesta voluntat d’actuació conjunta, que s’anirà desenvolupant els propers mesos amb un seguit d’accions que implicaran els dos consistoris. ‘És necessari posar més en valor la figura de Jujol i del modernisme i la cerca de sinèrgies entre municipis on Jujol va desenvolupar la seva excepcional obra és una opció molt valuosa que contemplem molt positivament i a la que li dotarem d’un contingut molt atractiu, en la línia de potenciar la cultura entre la ciutadania’.

Al seu torn, el regidor de Cultura dels Pallaresos, Samuel Urbano, ha agraït ‘la gran valua que suposa que l’Ajuntament més gran de les comarques de Tarragona i on Jujol és un gran referent internacional participi del Manifest Jujolià i assisteixi a les II Jornades Modernistes. L’acord es traduirà en un benefici cutural tant per part dels tarragonins i tarragonines com dels pallaresencs i pallaresenques. Recordem que més de 25 institucions van signar el Manifest Jujolià promogut pel nostre Ajuntament’.

Altres Notícies

veure-les totes