Els dos municipis del Baix Gaià han format part de l’expedició amb altres pobles de la demarcació.

Creixell i Roda de Berà, conjuntament amb altres municipis de la demarcació, han estat presents en la II Fira Modernista de Lleó, que s’ha dut a terme entre l’1 i el 3 de setembre a l’Entorn Gaudí. Ho han fet en el marc de projecte per donar a conèixer l’obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol, que ha impulsat l’Ajuntament dels Pallaresos.

Els representants de cada poble han mostrat els edificis que Jujol va construir-hi en cadascun d’ells. A més, s’hi han aplegat catorze recreadors encapçalats pel coordinador de les ‘Jornades de Recreació Històrica Modernista del Camp de Tarragona – Els Pallaresos 1990’, Elies Torres.

Pràcticament, tot el material cultural i turístic de promoció de les Jornades Modernistes i el que ha estat editat expressament en castellà de l’obra de Jujol als cinc municipis del Camp de Tarragona, han estat repartits «entre un públic molt encuriosit» per la figura d’un arquitecte desconegut a la zona, però que sorprèn quan es té coneixement de la seva obra.

A més de la presència a la parada conjunta dels municipis i dels 14 recreadors, Torres, estat convidat a pronunciar una conferència per donar a conèixer qui era l’arquitecte al públic de la fira. Una proposta que, segons l’Ajuntament de Creixell, «també ha sigut un èxit».

Altres Notícies

veure-les totes