Un grup de personatges, amb mossèn i escolanets inclosos, i de cotxes antics representaran el bateig seguint el mateix ritual de fa 109 anys.

Les III Jornades de Divulgació Històrica Modernista del Camp de Tarragona Els Pallaresos 1900 -que se celebraran els dies 3, 4 i 5 de novembre- oferiran com una de les novetats destacades la recreació d’un bateig d’època que simularà una cerimònia real de l’any 1914, any a què està dedicada l’edició d’enguany de les Jornades. Un grup de personatges, amb mossèn i escolanets inclosos, recrearan el bateig seguint el mateix ritual de fa 109 anys, notablement diferent de l’actual.

Les III Jornades oferiran també diversos personatges populars desfilant pels carrers i fent accions, així com vehicles antics, visites guiades a Casa Bofarull, a Ca l’Andreu -ambdós casalots, reformats per Josep Maria Jujol- i els tradicionals Mercats d’Entitats, Modernista i el d’Antiguitats, entre moltes altres activitats durant els dies 4 i 5 de novembre. La inauguració tindrà lloc el dia 3.

Més de 200 persones d’època a les desfilades modernistes

No faltaran un dels grans atractius de les Jornades: les desfilades de gent vestida d’època. Se’n faran quatre, dues el 4 de novembre i dues més, el 5.
Altrament, les Jornades presentaran una amplíssima oferta per la mainada: una trentena d’activitats dedicades als nens i nenes, per fer despertar la seva creativitat, imaginació i perquè coneguin el món de Josep Maria Jujol i el Modernisme.

Es tracta de tallers com ‘Jugant com l’any 1914‘, un espai lúdic creat per Ludiespai, per jugar els infants amb jocs tradicionals de fusta tal com es jugava a principi del S. XX.

O bé el primer ‘Taller didàctic de divertiments modernistes’. Amb Camins Km0 tothom que vulgui podrà participar en aquest taller on podrem fer els nostres monogrames modernistes i decorar-los amb un trencadís molt especial.

També hi haurà un ‘Taller didàctic de vitralls modernistes’. Amb la Dolors Lafuente tothom que vulgui podrà participar en aquest taller on coneixerem les tècniques de la realització de vitralls al llarg de la història.

Altres Notícies

veure-les totes