Desenes d’activitats formen el conjunt d’actes de les III Jornades d Divulgació Històrica Modernista del Camp de Tarragona Els Pallaresos 1900, que arranquen divendres, 3 de novembre, i que comptaran entre els tres dies amb més de 250 recreadors vinguts d’arreu de Catalunya, inclòs també el Grup de recreadors dels Pallaresos. Un any més, les jornades comparan amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, que tindrà el seu estand durant la celebració del’esdeveniment.

Les Jornades viuran quatre desfilades de gent vestida d’època, dues als matins de dissabte i diumenge i dues a les tardes (en ambdós casos, a les 10:30 i 16:30 hores, amb sortida des del carrer Alt). La tercera edició va dedicada a l’any 1914, que és quan l’arquirecte Josep Maria Jujol va iniciar la reforma de la Casa Bofarull, edifici en què està centrada aquesta edició. L’edifici podrà ser visitable (consulteu horaris), mentre a Ca l’Andreu, obra també jujoliana, es presentaran llibres de temàtica jujoliana.

Les activitats seran constants als carrers dels Pallaresos, que se sumaran a més de 30 tallers per la mainada, a quatre exposicions, presentacions de llibres o la presència de personatges curiosos, com un sereno, una parella de la Guàrdia Civil d’època, un grup d’infermeres de la Primera Guerra Mundial que faran un reclutament sanitari, o la celebració, en primícia, d’un bateig que va tenir lloc en 1914 als Pallaresos (dissabte a les 12h i diumenge a les 11:30 a l’església). Un vehicle d’època es passejarà pels carrers.

També uS podreu fotografiar a l’antiga amb un retratista d’època , escoltar el so in situ d’una pianola modernista interpetada per un músic, seguir les visites teatralitzades al poble i pel.lícules musicades. Són altres atractius dels innumerables actes, com ara un concert modernista o tallers de duels d’honor amb pistola. S’ha habilitat un nou espai per a l’aparcament i tot el recinte disposarà d’espais per menjar per tal que hi podeu pasar tot el dia.

Divendres tindrà lloc un sopar modernista, on cal anar vestit d’època. Justament divendres, en la inauguració de les Jornades (19:30 hores, Centre Jujol, carrer Alt, 23), es presentarà el curt promocional que s’ha rodat per donar a conèixer les Jornades d’enguany. També hi haurà el lliurament dels Premis Jujol. Per primera vegada es faran entrega dels premis de les Jornades, en aquesta ocasió les de l’any passat. I el mateix dia, es farà també la inauguració de l’Exposició ‘Thecla, filla i deixeble de Jujol’.

Consulteu el programa complet a: Pallaresos1900.cat

Altres Notícies

veure-les totes