Les III Jornades de Divulgació Històrica Modernista del Camp de Tarragona Els Pallaresos 1900 estan a punt d’esclatar. Més de 250 persones vestides d’època seran les protagonistes aquest cap de setmana, 3, 4 i 5 de novembre. No us podeu perdre la gran quantitat de sorpreses que hi haurà en cada racó dels carrers principals.

Aquest dijous s’ha fet un assaig amb una petita part dels protagonistes que hi prendran part, assaig que ha comptat amb la presència de TV3– que demà divendres a partir de les 13:50 ho emetrà al Telenotícies Comarques-.

Us oferim el making off de les escenes que s’han treballat avui, com ara un escombriaire que demana diners als seus rics patrons o la mestressa de la cuina de Casa Bofarull que es queixa que les carbasses estan mal col.locades.

També hi havia la marquesa de Tamarit, Zenaida Pireyro i de Queralt, que coneix l’editor de La Veu dels Pallaresos, el marquès de Marianao, Salvador de Samà, que la persegueix per conquerir-la ja que s’ha quedat vidu. També tenim les mares dels nens que reparteixen el periòdic, un obrer dels Pallaresos que se’n va a treballar a Alemanya perquè aquí no troba feina i se’n va amb la maleta a la mà…

O una parella de burgesos vinguts de Barcelona -l’Anna i el Ramon- que vénen a visitar la seva amiga, la marquesa de Tamarit. Tota la feina ha estat dirigida per Elies Torres, coordinador de les Jornades, que apareix en aquest vídeo fent les indicacions pertinents. L’escenari és un dels que té captivat l’actor nordamericà John Malkovich, que ha visitat d’incògnit diverses vegades l’obra de Jujol als Pallaresos i Tarragona.

També ha tingut un paper destacat la propietària de Casa Bofarull, Anna Manent. L’edifici és el protagonista d’aquesta edició de les jornades, dedicades a l’any 1914, que va ser quan va començar a ser reformat per l’arquitecte Josep Maria Jujol.

Els Pallaresos es convertirà aquest dissabte i diumenge en un immens ‘plató’ modernista amb escenes i personatges passejant-se pels carrers, com ara un sereno, un guàrdia urbà, infermeres, un mossèn, l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner o amb duels a espasa. També s’escenificarà un bateig real d’epoca, que va enir lloc en 1914 -la nena batejada fou Rosa Maria Solé Valls-, bateig que se celebrarà a l’església. L’any passat ja es va escenificar una boda amb la mateixa parella, l’actriu i model Abril Garcia i el model Carlos Jurado.

També es podrà gaudir de més de 30 tallers infantils, dibuixants d’època, un retratista modernista, música amb una pianola, tast de Vermuts Padró… I amb foodtrucks preparats per donar resposta als visitants.

Altres Notícies

veure-les totes