La 3a edició de les Jornades de Divulgació Històrica Modernista del Camp de Tarragona se celebrarà des d’avui fins aquest diumenge als Pallaresos. Enguany s’ha apostat per una ambientació en l’any 1914, per dos motius: és un any important pel municipi, ja que és quan es va reformar la Casa Bofarull; D’altra banda, és quan va començar la Primera Guerra Mundial, és per això que una de les recreacions serà la d’un hospital de campanya de voluntaris per anar a la guerra.

L’acte es classifica en 3 grans àmbits: els tallers i les xerrades; els telers, les recreacions i les experiències i les ‘paradetes’ que posaran els comerços locals i la restauració, que, segons el regidor de Cultura, Marc Prada, «donaran un plus extra a les jornades».

Entre els actes programats, es podran trobar espectacles de carrer, que seran recreacions de forma voluntària on es podran veure, per exemple, rentadors fent safareig o el bateig d’un nadó, fill de la parella que es va casar en l’edició passada. També n’hi haurà de caire més cultural, com és Domènech i Montaner explicant com van anar les obres en aquell moment.

L’Ajuntament dels Pallaresos ha habilitat tres zones per aparcar, ja que, segons Prada «s’està marcant un referent, no només al municipi, sinó també al Camp de Tarragona». I és que l’any passat hi van assistir gairebé 11.000 persones.

Altres Notícies

veure-les totes