·Les I Jornades Modernistes·

Les I Jornades Modernistes del Camp de Tarragona es van iniciar amb un exitós cicle de conferències sobre temes modernistes que es van realitzar al Centre Jujol el mes d’octubre, anterior a les jornades que van tenir lloc els dies 5, 6 i 7 de novembre, amb un èxit de públic inesperat.

Els dies 5,6 i 7 de novembre de 2021 es van dur a terme les primeres Jornades de divulgació històrica modernista del Camp de Tarragona. Amb aquesta iniciativa el poble vol valoritzar el seu patrimoni i l’extraordinari llegat de l’arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol i Gilabert (1879 – 1949). Els Pallaresos esdevé un referent en la promoció de l’obra jujoliana i l’impuls del propi manifest jujolià que lidera la pròpia alcaldia. Són diverses les edificacions que mostren l’empremta de la seva expressivitat creativa. Els seus dos fills, Josep Maria i Teresa, veïns del poble, custodien el valuós Arxiu Jujol i també és aquí, en el mausoleu familiar, on l’artista descansa sepultat.

Aquesta primera edició es centrà en l’any 1918, quan Jujol corona la Casa Bofarull col·locant-hi l’Àngel de la Guarda parallamps, símbol del poble, esculpit pel propi arquitecte.